Al sinds vele jaren wordt isolerend dubbelglas overal toegepast vanwege de isolerende eigenschappen ten opzichte van enkel glas.

Isolerend dubbelglas is te verkrijgen in meerdere kwaliteiten.   

  • Dubbel glas

Bij gewoon dubbel glas wordt de isolerende werking verkregen door de laag droge lucht in de spouwruimte tussen de twee glazen.

  • HR+ glas

HR+ beglazing ( Hoog Rendements- beglazing  ) werkt volgens het zelfde principe als dubbelglas maar heeft een betere warmte-isolatie. Aan één zijde, binnen in de spouw is een heel dun laagje coating aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat een groot deel van de warmte naar binnen wordt teruggestuurd.

  •  HR++ glas

HR++ beglazing ( Hoog Rendements- beglazing  ) is een modern isolatieglas met dezelfde werking als HR+ glas, alleen is hierbij de spouwruimte tussen de glasplaten gevuld met een edelgas ( argon of krypton ) en waarbij maar liefst 90 % van de warmtestraling naar binnen wordt reflecteert.

Hoe goed glas isoleert wordt uitgedrukt in de zogeheten U-waarde ( ook wel warmtedoorgangs coëfficiënt genoemd )  Hoe lager de U-waarde, des te minder warmte gaat er door het glas verloren.  Wat voor soort glas ( HR, HR+ of HR++ ) in het venster zit, staat vrijwel altijd tussen de glasplaten vermeld.

 

De Rijswijkse Glashandel heeft veel ervaring in het plaatsen van isolatieglas in bestaande houten kozijnen. In de meeste gevallen is de oude beglazing te verwijderen en het isolatieglas in de vaste delen van het kozijn terug te plaatsen.

Bij draairamen echter zit dat meestal anders. De sponning van de draairamen is in de meeste gevallen 15 x 12 mm.  Voor een goede plaatsing van HR++ isolatieglas, met een U waarde ( warmtedoorgangs coëfficiënt ) van 1,2 W/m2K, is er echter minimaal een sponning van 23 x 17 mm nodig.

Wij realiseren een goede plaatsing door het uitvrezen van de sponning. Dit doen wij bij draairamen en inzetkozijnen. Verder wordt dit netjes afgewerkt met opdek latten. Al het hout wat wij gebruiken is van hoge kwaliteit en de bevestiging materialen aan de buitenzijde zoals nieten en schroeven zijn van roestvrijstaal.

Overweegt u om isolerende beglazing te plaatsen of te laten vervangen ?

Laat ons u informeren over de vele mogelijkheden !

De Glas Branche Organisatie heeft een folder gemaakt voor meer informatie.

Kijk hier voor deze folder :

Folder HR Isolatieglas